Γεωργαντάς (σε Κανάλι-1) : Έχουν εκδοθεί ήδη 1.120.000 πιστοποιητικά εμβολιασμού!

2021/07/06 at 12:53 ΜΜ 06/07/2021 NewsRoom 
Οι πολίτες έχουν αγκαλιάσει την εφαρμογή του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού καθώς τους δίνει τη δυνατότητα να το χρησιμοποιήσουν για ταξίδια στο εξωτερικό αλλά και για τις μετακινήσεις τους στα νησιά, τόνισε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τη Λία Λάππα. Μέχρι σήμερα σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά έχουν εκδοθεί 1.120.000 ευρωπαϊκά ψηφιακά πιστοποιητικά διαδικτυακά, εκ των οποίων 105.000 από τα ΚΕΠ. «Είμαστε από τις πρώτες επτά χώρες που ξεκινήσαμε την εφαρμογή του από την 1η Ιουνίου και από 1η Ιουλίου λειτουργεί σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση» είπε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και επισήμανε ότι «με πολύ απλό τρόπο και μέσα από τη κοινή ψηφιακή πύλη που δημιουργήσαμε όλες οι ευρωπαϊκές χώρες γίνεται άμεσος έλεγχος της γνησιότητας των εγγράφων για την αποφυγή προσκόμισης πλαστών πιστοποιητικών».
Αναφορικά με τους εμβολιασμούς είπε ότι δεν έχει μειωθεί ο ρυθμός   και επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι έβδομη στις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε επίπεδο ρυθμού εμβολιασμών ανά 100 κατοίκους αλλά και σε ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων.  Όσον αφορά στη μείωση του ρυθμού εμβολιασμού στις μεγαλύτερες ηλικίες ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι ευελπιστεί να αυξηθεί με τις στοχευμένες δράσεις του υπουργείου Υγείας και με τη συνδρομή των δήμων. Ήδη από σήμερα κλιμάκια ειδικών μεταβαίνουν σε απομακρυσμένες περιοχές για την διευκόλυνση των εμβολιασμών κατ΄ οίκον και για τους κατάκοιτους συμπολίτες μας.
Για την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ στους νέους, ο κ. Γεωργαντάς είπε πως είχε ένα διττό στόχο. Να ενισχύσει την οικονομία και να δώσει τη δυνατότητα στα νέα παιδιά που δεν εργάζονται και στερήθηκαν τα ταξίδια και τη διασκέδαση να χρησιμοποιήσουν το ποσό ενώ είναι και ένα κίνητρο να εμβολιαστούν και να μην αποτελούν φορείς του ιού.
«Ο καθένας με βάση την επιλογή που έχει κάνει, από τη στιγμή που η Πολιτεία του έδωσε τη δυνατότητα να εμβολιαστεί άμεσα με το εμβόλιο επιλογής του, πρέπει να πληροί τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που είναι αναγκαίες για την προστασία της δημόσιας υγείας για να μην ξανακλείσει η οικονομία» ανέφερε και επανέλαβε ότι το καλύτερο και πιο αποτελεσματικό όπλο αντιμετώπισης της πανδημίας είναι ο εμβολιασμός. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο πρωθυπουργός, τους τρεις τελευταίους μήνες, από τις 2.245 απώλειες άνω των 60 ετών μόνο οι 22 ήταν εμβολιασμένοι. Το 99% που αυτή τη στιγμή δίνουν μάχη στις ΜΕΘ και δυστυχώς κάποιοι εξ΄αυτών χάνουν τη ζωή τους είναι ανεμβολίαστοι είπε ο κ. Γεωργαντάς.
Τέλος ο κ. Γεωργαντάς αναφέρθηκε στα μεγάλα βήματα που έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα ώστε ο πολίτης να αποφεύγει την παρουσία του στις υπηρεσίες του δημοσίου και να μπορεί να εξυπηρετείται από απόσταση. Προστίθενται συνεχώς υπηρεσίες στη πύλη gov.gr, μεταξύ αυτών ο φάκελος και η μεταβίβαση ακινήτου ηλεκτρονικά, έναρξη ατομικής επιχείρησης σε χρόνο τριών λεπτών, το συναινετικό διαζύγιο και πλήθος πιστοποιητικών τα οποία ήδη εκδίδονται από τον υπολογιστή ή το κινητό μας τηλέφωνο. Η ενιαία ψηφιακή πύλη του δημοσίου έχει 1.140 υπηρεσίες και αφορά τους πολλούς συμπολίτες μας, οι οποίοι δε μπορούν να μεταβούν εύκολα σε δημόσιες υπηρεσίες για τη διεκπεραίωση των αιτημάτων τους» κατέληξε στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξη που παραχώρησε στο Κανάλι Ένα 90,4.