Κυρ. Βελόπουλος: Είμαστε αντίθετοι με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών

2021/07/06 at 1:02 ΜΜ 06/07/2021 NewsRoomΚριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε θέματα εξωτερικής πολιτικής άσκησε, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, ενώ αναφερόμενος στους εμβολιασμούς, τάχθηκε κατά της υποχρεωτικότητας.
«Παραμονές της επίσκεψης Δένδια στην Ουκρανία, η ουκρανική κυβέρνηση, με έναν νόμο, διέγραψε την ελληνική μειονότητα και την επόμενη μέρα ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας μας δέχθηκε να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Ουκρανία, όπου δήλωσε την πάγια ελληνική θέση υπέρ της Ουκρανίας στο ζήτημα της Κριμαίας! Γιατί; Μετά από ό,τι έκαναν οι Ουκρανοί», διερωτήθη ο κ. Βελόπουλος.
Στη συνέχεια, επανέλαβε την θέση του κόμματός του για τον ορισμό αλιευτικών ζωνών. «Οι Τούρκοι ψαράδες έφθασαν μέχρι την Πελοπόννησο, στη Μάνη. Δεκάδες αλιευτικά σκάφη. Και αυτό έγινε γιατί δεν έχετε ορίσει αλιευτικές ζώνες. Ο Ερντογάν λέει ότι η χώρα του βρίσκεται στη Λιβύη, στη Συρία, στη Ανατ. Μεσόγειο, και ότι θα πάρει ό,τι δικαιωματικά της ανήκει. Και εσείς δεν κάνετε τίποτα γι’ αυτό. Στο Φόρουμ των Πρεσπών στείλατε εκπρόσωπο. Η Βουλγαρία, όμως, δεν έστειλε! Γιατί τα κάνετε όλα αυτά;», σημείωσε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Ο κ. Βελόπουλος καταλόγισε στην κυβέρνηση «λάθη« όσον αφορά στη διαχείρηση της πανδημίας. «Συνεχίζετε να κάνετε λάθη στην αντιμετώπιση της νόσου του covid. Εμείς δεν είμαστε αντεμβολιαστές. Αντίθετα, είμαστε εναντίον του υποχρεωτικού εμβολιασμού με ένα αμφιβόλου ποιότητος εμβόλιο. Δεν είμαστε αντεμβολιαστές, είμαστε λογικοί. Έχουμε επιφυλάξεις», επεσήμανε και πρόσθεσε: «Δείτε τι έγινε στο Ισραήλ, όπου σημειώνεται ραγδαία πτώση της αποτελεσματικότητας του εμβολίου Pfizer. Και αυτό είναι η επίσημη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας της χώρας, που αναφέρει ότι ο βαθμός προστασίας από το εμβόλιο έχει πέσει στο 64%. Και τονίζει ότι οι εμβολιασμένοι μεταδίδουν τον ιό. Και εδώ, η δική σας επιτροπή, είπε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο μακροχρόνιων παρενεργειών από τα εμβόλια. Μην τολμήσετε, λοιπόν, να προχωρήσετε σε επιβολή του εμβολιασμού στα σχολεία. Οι μοναδικές χώρες που έχουν επιβάλει υποχρεωτικό εμβολιασμό είναι το Πακιστάν και η Σαουδική Αραβία».
«Σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο εμβολιασμός δεν είναι υποχρεωτικός. Όπως, επίσης, αναφέρεται ότι είναι παράνομη οποιαδήποτε διάκριση μεταξύ πολιτών, αναφορικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού, όπως είναι παράνομη και οποιαδήποτε απαγόρευση στη μετακίνηση. Αν, λοιπόν, θέλετε να γίνετε πειστικοί, σας καλώ, όλους τους βουλευτές που δηλώνουν υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού, να επιδείξετε τα δικά σας πιστοποιητικά εμβολιασμού. Τώρα εμπλέκετε και την Εκκλησία. Εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής βγήκε και είπε ότι η Εκκλησία θα κρατάει λίστες για το ποιοι θα εμβολιάζονται και οι ιερείς από άμβωνος θα ασκούν πιέσεις στους πιστούς για το εμβόλιο», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης.
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Βελόπουλος, αναφέρθηκε στα θέματα της οικονομίας. «Σύμφωνα με στοιχεία της ΤτΕ, ελάχιστες επιχειρήσεις έχουν πρόσβαση στη χρηματοδότηση, το 28,9% του πληθυσμού είναι κάτω από το όριο της φτώχειας, και αυτό αφορά το 2019 όχι το 2021, το δημόσιο χρέος είναι αυξημένο, κάθε χρόνο έχουμε 6 δισ. ευρώ διαφυγόντα κέρδη από το λαθρεμπόριο ποτών. Ούτε τα ποτά δεν μπορείτε να ελέγξετε. Ο τουρισμός καταρρέει. Η ΤτΕ υπολογίζει ότι τα δάνεια στην περίοδο της πανδημίας έχουν φθάσει τα 15 δισ. ευρώ, η ανεργία στους νέους έφθασε το 38,2%, ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό. Και αυτά είναι παιδιά που θα αναγκαστούν να φύγουν από τη χώρα εξαιτίας των εγκληματικών πολιτικών σας στην οικονομία», τόνισε και κατέληξε: «Σταματήστε τους διορισμένους υπουργούς σας από το να βγαίνουν και να καταγγέλλουν τον ελληνικό λαό ότι ενδιαφέρονται μόνο για να παίρνουν επιδόματα».
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ΑΠΕ