Ηλιόπουλος: “κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου”

2021/07/19 at 2:55 ΜΜ 19/07/2021 NewsRoomΓια “επικίνδυνη προχειρότητα” και για “κυβέρνηση εκτός τόπου και χρόνου” όσον αφορά τους χειρισμούς στον τουρισμό, έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 9.89”.
 
Αναφερθείς στο mini lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο, σημείωσε πως “όταν στην καρδιά του καλοκαιριού, σε έναν από τους κεντρικότερους τουριστικούς προορισμούς της χώρας, αναγκάζεται η κυβέρνηση να προχωρήσει σε τέτοια μέτρα, κάποιος πρέπει να εξηγήσει τι συμβαίνει, να κάνει κάποια αυτοκριτική”.
 
“Ειδικά μάλιστα όταν, με βάση τα τελευταία στοιχεία, το ποσοστό των εμβολιασμών στο νησί προσεγγίζει το 90%”, πρόσθεσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Αυτό που εύκολα συμπεραίνει κανείς λοιπόν, είναι ότι δεν έγιναν οι κατάλληλοι έλεγχοι στους ανθρώπους που ήρθαν στο νησί. Και αυτή η αγωνία φυσικά δεν αφορά μόνο τη Μύκονο, αλλά όλους τους τουριστικούς προορισμούς”, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 
“Έχουν προκύψει και άλλα περιστατικά με παιδιά 18 χρονών που έμειναν πάνω από 12 ώρες σε ένα πάρκινγκ, γιατί δεν βρέθηκε χώρος καραντίνας να τους φιλοξενήσει”, συμπλήρωσε. “Για μια ακόμη φορά φάνηκε ότι το μοναδικό σχέδιο της κυβέρνησης ήταν ο αυτοθαυμασμός”, επισήμανε ο Νάσος Ηλιόπουλος, λέγοντας ότι “παρά τα όσα διθυραμβικά έλεγε η κυβέρνηση, αποδεικνύεται ότι τελικά δεν ήμασταν και τόσο έτοιμοι να ανοίξουμε με ασφάλεια”.
 
“Ένα ερώτημα που πρέπει επίσης να απαντηθεί από την κυβέρνηση είναι ποιος ακριβώς εισηγείται και παρακολουθεί τα μέτρα, καθώς υπήρξε δήλωση μέλους της επιτροπής ότι τα μέτρα στη Μύκονο δεν ήταν δική τους εισήγηση”, ανέφερε.
 
“Από την πλευρά μας, αυτό που θεωρούμε άμεση ανάγκη είναι να οριστούν παντού κατάλληλοι χώροι φιλοξενίας για τους ανθρώπους που πρέπει να μένουν σε καραντίνα, να γίνονται οι απαραίτητοι έλεγχοι στις μετακινήσεις και να ενισχυθεί επιτέλους η πρωτοβάθμια περίθαλψη -δεν γίνεται να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η πανδημία χωρίς πρωτοβάθμια περίθαλψη”, υπογράμμισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
 
Υπενθύμισε μάλιστα ότι “στον αντίποδα, ο κ. Μητσοτάκης και η κυβέρνηση έχουν ανοίξει τη συζήτηση για το πώς θα κλείσουν νοσοκομεία και πώς θα συγχωνεύσουν κλινικές”.
 
Στο μέτωπο του εμβολιασμού, επανέλαβε ότι “ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία καλεί όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν με αίσθημα κοινωνικής αλληλεγγύης, γιατί όταν μιλάμε για πανδημία δεν είναι ο καθένας μόνος του, είμαστε όλοι μαζί”.
 
“Αυτό το ‘όλοι μαζί’ όμως είναι που τραυματίζει με τη στάση της η κυβέρνηση”, είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. “Εμείς δεν μπορούμε να δεχτούμε υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γενικά στον πληθυσμό, ούτε βέβαια μπορούμε να δεχτούμε να χάνει κάποιος το μισθό του ή να απολύεται επειδή δεν έχει εμβολιαστεί”, διεμήνυσε. “Σε κρίσιμους κλάδους, όπως στους υγειονομικούς, χρειάζεται ο εμβολιασμός να είναι υποχρεωτικός. Εκεί, μπορεί κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί να υποχρεώνεται να πηγαίνει νωρίτερα στη δουλειά του ώστε να κάνει τεστ, όχι όμως να απολύεται”, εξήγησε.
 
Δήλωσε δε πως “αυτή η συζήτηση που συντηρούν τα κυβερνητικά στελέχη, περί απολύσεων ως ‘ποινή’ στους ανεμβολίαστους, εκτός του ότι συμβαδίζει με τη γενικότερη μεθοδολογία της ΝΔ στα εργασιακά και την αντίληψή της για απολύσεις στο Δημόσιο, επιχειρεί να καλύψει και τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης για την αποτυχία στον εμβολιασμό”.
 
“Την αποτυχία μιας κυβέρνησης που πήρε 2 εκ. λιγότερα εμβόλια από τη Moderna, σε σχέση με αυτά που δικαιούταν, που δεν έχει λύσει ακόμη το ζήτημα με τις κινητές μονάδες εμβολιασμού για τους ανθρώπους με προβλήματα μετακίνησης, που φαίνεται ότι σπατάλησε 40 εκ. για μια αποτελεσματική καμπάνια για τον εμβολιασμό την οποία όμως δεν είδαμε ποτέ”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.