Βίντεο:Ανοίγουν οι εσωτερικοί κλιματιζόμενοι χώροι στην εστίαση λόγω καύσωνα – Ανήσυχοι οι επιχειρηματίες

2021/07/28 at 7:00 ΠΜ 28/07/2021 NewsRoom

Αναγκαστική πρεμιέρα θα κάνει η λειτουργία των εσωτερικών χώρων των καταστημάτων εστίασης μόνο για εμβολιασμένους, καθώς ο επερχόμενος καύσωνας θα καταστήσει υποχρεωτική τη λειτουργία των κλειστών χώρων όπου θα υπάρχει κλιματισμός.

Ένα καυτό δεκαήμερο έχουν μπροστά τους οι επιχειρηματίες και οι εργαζόμενοι στην εστίαση. Ο καύσωνας που αναμένεται, είναι δίκοπο μαχαίρι καθώς οι επιχειρηματίες περιμένουν τους καταναλωτές που θα βγουν από τα σπίτια τους και θα επιλέξουν τους κλιματιζόμενους εσωτερικούς χώρους.

Άσκηση ετοιμότητας

Από τις 15 Ιουλίου οι εσωτερικοί χώροι της εστίασης λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους καταναλωτές. Ωστόσο, οι συνθήκες που θα επικρατούν το επόμενο δεκαήμερο θα οδηγήσουν ορισμένους ανεμβολίαστους στο να επιχειρήσουν να μπουν σε κλιματιζόμενα καταστήματα.Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, στο εσωτερικό των καταστημάτων επιτρέπεται η είσοδος μόνο πλήρως εμβολιασμένων πολιτών 14 μέρες μετά τη δεύτερη δόση, ενώ θα χρησιμοποιηθεί μόνο το 85% της χωρητικότητας κάθε καταστήματος.
Ο επερχόμενος καύσωνας μοιάζει με άσκηση ετοιμότητας για την εφαρμογή του μέτρου που βρίσκει όμως μεγάλη μερίδα πολιτών ανεμβολίαστοι και τους επιχειρηματίες ανήσυχους.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΠΟΕΣΕ, οι επιχειρήσεις στην εστίαση ήδη βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση, με το ένα τρίτο αυτών να προσπαθεί να επιβιώσει οικονομικά χωρίς να διαφαίνεται ότι μπορεί να τα καταφέρει.
Οι εστιάτορες εύχονται το δεκαήμερο του καύσωνα να μην τους δώσει τη χαριστική βολή.


 
 
 
 
 
 
 
Πηγή: megatv.com