Αυτό είναι το νέο Μικρολίμανο (Photos)

2021/10/04 at 5:11 ΜΜ 04/10/2021 Editor 3Μια από τις πιο εμβληματικές, και τουριστικότερες, περιοχές του Πειραιά «άλλαξε» πρόσωπο. Ο λόγος για το νέο Μικρολίμανο, του οποίου η ανάπλαση έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.

Το έργο έχει κόστος περίπου 3.500.000 ευρώ και τη χρηματοδότησή του ανέλαβε η Περιφέρεια Αττικής, συν 250.000 από ιδίους πόρους του Δήμου Πειραιά. Η ανάπλαση συνιστά μια στρατηγική παρέμβαση μεγάλης κλίμακας του Δήμου Πειραιά, επιφανείας 15.600 τ.μ.

Οι 28 αυθαίρετες κατασκευές-πέργκολες των καταστημάτων σε όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου δίπλα στη θάλασσα έχουν κατεδαφιστεί, αφήνοντας ελεύθερο πεδίο για χώρο περιπάτου στο θαλάσσιο μέτωπο για τους επισκέπτες.

 

Μεταξύ άλλων, το έργο ακόμα περιλαμβάνει μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων σε νέο οριοθετημένο σημείο των κοινόχρηστων χώρων, δρόμο ήπιας κυκλοφορίας 3,5 μέτρων, όπου  απαγορεύεται η στάθμευση, ανακατασκευές των πεζοδρομίων και των πλακοστρώσεων, καθώς και ασφαλτικά έργα και καθορισμό νέων χώρων στάθμευσης για δημότες και επισκέπτες.

Πηγή: skai.gr