Η κάνναβη προστατεύει ενάντια στον… COVID σύμφωνα με νέα μελέτη

2022/01/13 at 3:10 ΜΜ 13/01/2022 NewsDesk NewsRoomΣυγκεκριμένα συστατικά / ενώσεις της κάνναβης εμπόδισαν τον ιό που προκαλεί τον Covid-19 να προσβάλλει υγιή ανθρώπινα κύτταρα, σύμφωνα με εργαστηριακή μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Nature Products.

Τα δυο συστατικά (ενώσεις) που βρίσκονται συνήθως στην κάνναβη που ονομάζονται κανναβιγερολικό οξύ ή CBGA και κανναβιδιολικό οξύ ή CBDA  εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια μιας προσπάθειας χημικού ελέγχου ως δυνητικές για την καταπολέμηση του κορωνοϊού, δήλωσαν ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον.

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση των συστατικών έναντι των παραλλαγών άλφα και βήτα του ιού σε εργαστήριο.

Η μελέτη δεν περιελάμβανε τη χορήγηση των συμπληρωμάτων σε άτομα ή τη σύγκριση των ποσοστών μόλυνσης σε αυτούς που χρησιμοποιούν τις ενώσεις με αυτούς που δεν το κάνουν.

Η κάνναβη είναι πηγή φυτικών ινών, τροφίμων και ζωοτροφών και εκχυλίσματα προστίθενται συνήθως σε καλλυντικά, λοσιόν σώματος, συμπληρώματα διατροφής και τρόφιμα.

«Αυτά τα συστατικά μπορούν να ληφθούν από το στόμα και έχουν μακρά ιστορία ασφαλούς χρήσης στον άνθρωπο», δήλωσε ο Richard van Breemen, ερευνητής στο Παγκόσμιο Κέντρο Καινοτομίας Κάνναβης της Πολιτείας Όρεγκον.

«Έχουν τη δυνατότητα να αποτρέψουν καθώς και να θεραπεύσουν τη μόλυνση από τον SARS-CoV-2», είπε σε μια δήλωση.

 

 

 

 

Πηγή: Bloomberg