Πορεία προς το Σύνταγμα – Κλειστή η Πατησίων (βίντεο)

2022/01/13 at 2:32 ΜΜ 13/01/2022 newsroom

Διαμαρτυρία φοιτητών στο Σύνταγμα / Φωτογραφία: L&O

Διαμαρτυρία και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποιούν Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήναςενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για την αστυνόμευση των σχολών. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πατησίων.

«Καμιά σκέψη για αστυνομία στις σχολές, μέτρα προστασίας της υγείας – ισότιμη πρόσβαση στην εξεταστική», γράφει το κεντρικό πανό των Φοιτητικών Συλλόγων, που αντιδρούν μία ημέρα μετά την έφοδο της Αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ.

Στην πορεία συμμετέχουν περίπου 300 με 400 άτομα, ενώ υπάρχουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

«Το πανεπιστήμιο τους δεν χωρά τα όνειρα και τις ανάγκες της νεολαίας γι’ αυτό θα αγωνιστεί μέχρι τέλους για να τους χαλάσει τα σχέδια!», «Παιδεραστές, τοκογλύφοι και όσοι τους συγκαλύπτουν δεν χωράνε στα πανεπιστήμια!», είναι κάποια από τα συνθήματά τους.

Σημειώνεται ότι μέσα στην ΑΣΟΕΕ, αυτή τη στιγμή, διεξάγεται γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου του ιδρύματος. 

Συνθήματα από τους φοιτητές κατά της καταστολής

 

Επεισόδια και συλλήψεις

Στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος των έξι προσώπων που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση της ΕΛΑΣ στην ΑΣΟΕΕ το μεσημέρι της Τετάρτης (12/1) προχώρησε η εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.

Σημειώνεται ότι επίθεση κατά αστυνομικών της ΟΠΚΕ πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Πέμπτης (13/1) άτομα που βγήκαν από την οδό Αντωνιάδου στην ΑΣΟΕΕ.

Πηγή: LawAndOrder.gr