Σκάνδαλο: Η CIA παρακολουθούσε κρυφά την προσωπική ζωή των αμερικανών πολιτών

2022/02/11 at 9:56 ΠΜ 11/02/2022 NewsDesk NewsRoomΝέα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι η CIA διεξήγαγε κρυφά τεράστια προγράμματα παρακολούθησης που καταγράφουν ιδιωτικές πληροφορίες Αμερικανών.

Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών συλλέγει εδώ και χρόνια μαζικά, χωρίς ένταλμα, προσωπικά δεδομένα που μπορεί να επηρεάσει την ιδιωτική ζωή των Αμερικανών, σύμφωνα με μια πρόσφατα αποχαρακτηρισμένη επιστολή δύο γερουσιαστών.

Η C.I.A. κράτησε λογοκριμένη τη φύση των δεδομένων όταν αποχαρακτήρισε την επιστολή.

Αυτή η έκθεση, που ονομαζόταν «Deep Dive II», ήταν μέρος μιας σειράς μελετών από ένα συμβούλιο εποπτείας που ελέγχει τις επιχειρήσεις της κοινότητας πληροφοριών σύμφωνα με το Εκτελεστικό Διάταγμα 12333, κανόνες για δραστηριότητες πληροφοριών.

 

Η  Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας έλαβε αντίγραφο της έκθεσης.

Σε μια επιστολή τον επόμενο μήνα, δύο Δημοκρατικοί στην επιτροπή, οι γερουσιαστές Ron Wyden από το Όρεγκον και Martin Heinrich από το Νέο Μεξικό, προέτρεψαν την Avril D. Haines και τον διευθυντή της C.I.A. , να αποχαρακτηρίσει τη δραστηριότητα και τυχόν εσωτερικούς κανόνες σχετικά με την αναζήτηση δεδομένων για πληροφορίες σχετικά με Αμερικανούς.

Καταγγέλλοντας ότι η C.I.A. δεν είχε ενημερώσει την Επιτροπή Πληροφοριών για τη δραστηριότητα της

Ωστόσο, ένας αξιωματούχος των μυστικών υπηρεσιών, μιλώντας υπό ανώνυμα είπε ότι η Επιτροπή Πληροφοριών γνώριζε ήδη για τη μαζική συλλογή των δεδομένων από την υπηρεσία.