Νέο σοκ για τον Ολυμπιακό

2022/09/18 at 9:09 ΜΜ 18/09/2022 newsroomΟ Άρης έκανε απίθανη ανατροπή επί του Ολυμπιακού και πήρε τη νίκη με 2-1 στο “Κλεάνθης Βικελίδης” για την 5η αγωνιστική της Super League 1, αφήνοντας πίσω του τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί στο σκορ με τον Μασούρα από το 15′ και έδειχνε να ελέγχει το ματς, αλλά ο Άρης “χτύπησε” δις με τον Μαντσίνι και τον Πάλμα μέσα σε τρία λεπτά και έφερε… τούμπα την αναμέτρηση.

Κράτησε μάλιστα τη νίκη μέχρι το τέλος και πανηγύρισε μία φοβερή νίκη, που φέρνει την ομάδα του Πάρντιου στο +2 από τους Πειραιώτες και το -5 από τον Παναθηναϊκό στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Το παιχνίδι
Ολυμπιακός και Άρης ξεκίνησαν δυνατά το ματς, με τους Πειραιώτες να αναπτύσσονται καλύτερα στην επίθεση και να δημιουργούν δύο καλές φάσεις πριν το δεκάλεπτο, με τον Ελ Αραμπί να στρώνει διαδοχικά την μπάλα σε Μπιέλ και Εμβιλά, αλλά αμφότερους να σουτάρουν λίγο άουτ.

Το γκολ ήρθε τελικά στο τρανζίσιον, αφού Μασούρας και Μπιελ και Χουάνγκ αναπτύχθηκαν εξαιρετικά, με τον Νοτιοκορεάτη να κάνει φοβερή ασίστ στον Έλληνα εξτρέμ και να τον βγάζει τετ-α-τετ με τον Κουέστα, για να κάνει αυτός άψογο πλασέ και να δίνει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό με 1-0.

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει αμέσως και ο Ιτούρμπε βρέθηκε σε θέση βολής στο 19′, αλλά από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια, παρότι ήταν αμαρκάριστος. Στη συνέχεια ο Ολυμπιακός έδειξε να ελέγχει το ρυθμό του αγώνα και με τους Μανωλά και Μπα αλάνθαστους στην άμυνα, κράτησε εύκολα τους “κίτρινους” μακριά από την περιοχή του.

Οι Πειραιώτες πήγαν έτσι με το προβάδισμα στα αποδυτήρια, αλλά η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Άρης ήταν και πάλι πιο “πιεστικός”, ψάχνοντας την ισοφάριση, αλλά ο Ολυμπιακός δεν του επέτρεπε να βγάλει μεγάλες φάσεις. Γκρέι και Ιτούρμπε είχαν δύο καλές στιγμές στο ξεκίνημα, αλλά αστόχησαν αμφότεροι.

Με τον ρυθμό του αγώνα να έχει “πέσει” όμως, η ομάδα του Πάρντιου κατάφερε να… αιφνιδιάσει τους Πειραιώτες. Μία βαθιά μπαλιά στην πλάτη του Βρσάλικο και η λάθος έξοδος του Βατσλίκ, επέτρεψαν στον Μαντσίνι να πλασάρει σε κενή εστία και να ισοφαρίσει σε 1-1 στο 76′.

Τρία λεπτά μετά δε, ο Μανού Γκαρθία γύρισε την μπάλα από δεξιά και ο Πάλμα από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για δεύτερη φορά, κάνοντας το 2-1, σε μία φοβερή ανατροπή των “κιτρίνων”. Ο Άρης κράτησε μέχρι τέλους το προβάδισμα και πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη, που τον επανέφερε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας στη Super League 1. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός απομακρύνθηκε από την κορυφή, έχοντας τέσσερα ματς χωρίς νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη.