Στα…χασομέρια ο ΠΑΟΚ έχασε το τρίποντο στην Κρήτη

2022/09/18 at 8:27 ΜΜ 18/09/2022 newsroomΟ ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος εναντίον του σαφώς βελτιωμένου ΟΦΗ, έχασε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό τoυ, αλλά ο πρώην στόπερ του, Απόστολος Διαμαντής, με καρφωτή κεφαλιά στο 102′ του στέρησε δύο πολύτιμους βαθμούς.
Σε ένα εξαιρετικό παιχνίδι που τα είχε όλα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ πέτυχαν από ένα γκολ (1-1) και πήραν από 1 βαθμό. Με τον βαθμό αυτό οι Κρητικοί έφτασαν τους 4, ενώ οι Θεσσαλονικείς τους 11 και την επόμενη αγωνιστική υποδέχονται τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι κορυφής.

Λυτρωτής για τους Ηρακλειώτες ο πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, Απόστολος Διαμαντής που στο τελευταίο λεπτών των καθυστερήσεων έκανε με κεφαλιά το 1-1, ισοφαρίζοντας το πανέμορφο γκολ του Νάρεϊ στο 8′.

Πως ξεκίνησαν οι ομάδες
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου κατέβασε τον ΠΑΟΚ με σύστημα 4-2-3-1 και συγκεκριμένα με τον Κοτάρσκι στο τέρμα, τον Λύρατζη δεξί μπακ, τον Βιεϊρίνια αριστερό και τους Ίνγκασον και Κουλιεράκη στόπερ. Αμυντικά χαφ ήταν οι Κούρτιτς και Ντάντας, δεξί εξτρέμ ο Νάρεϊ, αριστερό ο Ζίβκοβιτς και πίσω από τον Ολιβέιρα ο Ντόουγκλας.

Ο Νίκος Νιόπλιας από την πλευρά του σε ένα σύστημα με 3 κεντρικούς αμυντικούς και 5-4-1 κατέβασε τον ΟΦΗ με τον Στίβενς στο τέρμα, τους Διαμαντή, Βούρο και Πασαλίδη στο κέντρο της άμυνας, τον Λάρσον δεξιά και τον Μπαλογιάννη αριστερά. Περέα και Μεγιάδο τα αμυντικά χαφ με τους Ντίκο και Ντιουσέ δεξιά και αριστερά και προωθημένο τον Γκερέρο.

Εξαιρετικό ημίχρονο με γκολάρα στο πρώτο δεκάλεπτο
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και το πρώτο ημίχρονο. Ένα πρώτο ημίχρονο που ξεκίνησε με πολύ γρήγορο ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσουν. Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που το έκαναν πρώτοι, αλλά δύο φορές ο Κοτάρσκι σταμάτησε τις προσπάθειες των Γκερέρο και Ντίκο στο 3′ και 7′, προσπάθειες που ξεκίνησαν από λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ.

Πριν φτάσουμε στο πρώτο δεκάλεπτο και συγκεκριμένα στο 8′, οι Θεσσαλονικείς κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Ο Βιεϊρίνια βρήκε εξαιρετικά τον Νάρεϊ, αυτός κατέβασε μαεστρικά την μπάλα και πριν σκάσει στο χορτάρι έκανε τον κεραυνό στέλνοντάς την στα δίχτυα του Στίβενς για το 0-1. Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ και με το VAR μέτρησε κανονικά.

Και άλλες ευκαιρίες πριν το τέλος
Από εκείνο το σημείο και ως το τέλος του ημιχρόνου είδαμε ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες, χωρίς κάποια όμως να μετουσιωθεί σε γκολ. Αρχικά για τους γηπεδούχους ο Λάρσον στο 22′ μπαίνει εξαιρετικά στην περιοχή, αλλά κάνει κάτι σαν σουτ και κάτι σαν πάσα με τον Γκερέρο να μην προλαβαίνει με προβολή.

Στο 32′ ήταν σειρά των φιλοξενούμενων με τον Αουγκούστο να κάνει το σουτ και τον Στίβενς να διώχνει με τα πόδια και φτάσαμε στο 36′ και 37′ όταν Ντιουσέ και Ολιβέιρα δεν μπόρεσαν να σκοράρουν από εξαιρετικές θέσεις με σουτ και κεφαλιά αντίστοιχα και έτσι το 0-1 έμεινε ως το τέλος.

Εντελώς διαφορετική εικόνα στο δεύτερο μέρος. Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο αποφασιστικά, με τον Νάρεϊ να απειλεί τον Στίβενς με διαγώνιο σουτ στο 47’ και τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη να αστοχεί με το κεφάλι στο αμέσως επόμενο λεπτό.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, ο Τάσος Σιδηρόπουλος αναγκάστηκε να διακόψει το ματς καθώς οι φίλοι του ΟΦΗ άναψαν πυρσούς, με συνέπεια να περιοριστεί σημαντικά η ορατότητα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε έπειτα από 8-9 λεπτά αλλά δεν είχε ρυθμό. Ένα σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς βρήκε στον Πραξιτέλη Βούρο και παραλίγο να καταλήξει στα δίχτυα του Στίβενς στο 74’ ενώ δέκα λεπτά μετά ο Μπράντον Τόμας δεν βρήκε την μπάλα στο γύρισμα του Ζίβκοβιτς.

Στο έβδομο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ προειδοποίησε, με τον Κουλιεράκη να σταματάει τον Ντικό. Στο 90’+12’, όμως, από εκτέλεση κόρνερ, ο Διαμαντής με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Κοτάρσκι για το τελικό 1-1.

Ο ΠΑΟΚ ναι μεν διατήρησε το φετινό του αήττητο, ωστόσο βρέθηκε στο -4 από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό ενώ η ομάδα του Νίκου Νιόπλια πήρε τον τέταρτο φετινό βαθμό της, δείχνοντας σημάδια βελτίωσης.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΟΦΗ (Νίκος Νιόπλιας): Στίβενς, Πασαλίδης (63′ Ντουρμισάι), Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης (80′ Τοράρινσον), Λάρσον, Μεγιάδο, Περέα (84′ Στάικος), Ντιουσέ, Ντίκο, Γκερέρο (84′ Μπιφουμά).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Κουλιεράκης, Ίνγκασον, Βιεϊρίνια (25′ Τσαούσης), Λύρατζης, Ντάντας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Αουγκούστο (71′ Ελ Καντουρί), Νάρεϊ, Α. Ζίβκοβιτς, Ολιβέιρα (71′ Μπράντον).