Μάντζος: «Η Δικαιοσύνη οφείλει να κάνει τη δουλειά της. Η Βουλή και η Κυβέρνηση πότε θα κάνουν τη δική τους;»

2022/12/05 at 11:49 ΠΜ 05/12/2022 newsroom 

Καλεσμένος στην εκπομπή «Σήμερα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Οικονόμου και Άκη Παυλόπουλο ήταν σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το ζήτημα των παρακολουθήσεων, με τον κ. Μάντζο να τονίζει, αρχικά, ότι «η Δικαιοσύνη δεν προσφέρεται για επικοινωνιακή προβολή, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορεί να παίζει και καθυστερήσεις. Υποβάλαμε μηνυτήρια αναφορά τον Ιούλιο και έκτοτε έχουμε εμπλουτίσει τη δικογραφία με νέα στοιχεία και νέες καταθέσεις που πρέπει η να εξεταστούν με μεγάλη σοβαρότητα και ταχύτητα. Θα έπρεπε ήδη να έχει ανοίξει το πελατολόγιο των Krikel και Intellexa που ακόμη και σήμερα διακινούν το Predator».

Επιπλέον, ο Δημήτρης Μάντζος υπενθύμισε ότι «ο Νίκος Ανδρουλάκης πήγε πρώτος στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για να υποβάλει μηνυτήρια αναφορά», ενώ παρατήρησε ότι «πολλές φορές το δικαστικό ρεπορτάζ μας δίνει πολλά στοιχεία για ανοικτές δικογραφίες άλλων υποθέσεων. Για αυτήν την υπόθεση, που άπτεται της δημοκρατίας, του κράτους δικαίου, των δικαιωμάτων, αν είχε γίνει έρευνα, δεν θα είχαμε ενημερωθεί ότι πράγματι άνοιξε το πελατολόγιο του Predator;», διερωτήθηκε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Κληθείς να σχολιάσει την κατάθεση του πρώην ΓΓ του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, ο κ. Μάντζος σημείωσε ότι «αρκέστηκε σε μονολεκτικές απαντήσεις, την ώρα που δεν υπήρχαν δίπλα του οι υπόλοιποι κρίσιμοι μάρτυρες που είναι οι ιδιοκτήτες των εταιρειών, όπως ζητήσαμε. Η πλειοψηφία δεν δέχεται να τους καλέσει, επομένως για ποια εξέταση μιλάμε; Η δικαιοσύνη έχουμε την αυτοπεποίθηση και τη βεβαιότητα ότι θα κάνει τη δουλειά της. Η Βουλή και η Κυβέρνηση πότε θα κάνουν τη δική τους;».

Ως προς την επικείμενη συζήτηση του σχεδίου νόμου για την ΕΥΠ την προσεχή Πέμπτη (08/12), ο Δημήτρης Μάντζος απευθύνθηκε στον βουλευτή της ΝΔ, Μπάμπη Παπαδημητρίου, και αναρωτήθηκε: «Είστε ικανοποιημένος από το γεγονός ότι η Κυβέρνηση λέει στον κ. Ανδρουλάκη, στον κ. Κουκάκη και σε οποιονδήποτε άλλο έχει παρακολουθηθεί, “λυπάμαι που σας παρακολουθήσαμε, ελάτε σε τρία χρόνια να μας πείτε εσείς γιατί σας παρακολουθήσαμε”; Θα το κάνετε αυτό την Πέμπτη και θα είστε εντάξει με τη φιλελεύθερη πολιτική σας συνείδηση;».

Απαντώντας στην επιχειρηματολογία για την ανάγκη ενίσχυσης της ΕΥΠ για την αντιμετώπιση εξωτερικών απειλών της χώρας, ο Δ. Μάντζος αναρωτήθηκε: «Είναι εχθρός της πατρίδας και χρειάζεται τάγμα στρατού εναντίον του ο Νίκος Ανδρουλάκης; Τι είναι; Μαχητής της τζιχάντ; Τι χρειαζόταν η ΕΥΠ εναντίον του Ν. Ανδρουλάκη; Πότε θα μάθουμε τον πραγματικό λόγο;».

«Η Κυβέρνηση οφείλει να επαναφέρει τη διάταξη που επιτρέπει να ενημερώνεται ο παρακολουθούμενος από την ΑΔΑΕ για το λόγο της παρακολούθησης», κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.