Νίκος Ελευθερόγλου: Όσες φορές ανακάτεψαν οι πολιτικοί τους στρατιωτικούς, μόνο δεινά ήρθαν

2022/12/05 at 12:37 ΜΜ 05/12/2022 newsroomΤελικά δεν πρόκειται ποτέ να βάλουμε μυαλό; Και συγγνώμη που αναρωτιέμαι φωναχτά, αγαπητοί αναγνώστες. Είναι δυνατόν σε αυτή τη συγκυρία που βρισκόμαστε να εμπλέκουμε στην πολιτική διαμάχη τις Ένοπλες Δυνάμεις και ιδιαίτερα την ηγεσία τους; Είναι δυνατόν να κάνουμε τους Τούρκους να χαίρονται μόνο και μόνο για να βγάλουμε πολιτικά το άχτι μας και να κερδίσουμε μερικά ψηφαλάκια;

Για αυτό και λέω έστω και τώρα ας κρατήσουν οι πολιτικές δυνάμεις τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την κομματική αντιπαράθεση. Όσες φορές ανακάτεψαν οι πολιτικοί τους στρατιωτικούς, μόνο δεινά ήρθαν για τη δημοκρατία και τον τόπο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, έχουν ιερή αποστολή να προστατεύουν την πατρίδα και τα σύνορά τους. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να τις ανακατεύουμε με την εσωτερική πολιτική σκηνή, όταν οι…απέναντι περιμένουν στην γωνία για να εκμεταλλευτούν την όποια αστοχία μας, το όποιο κενό βρουν.

Τα όσα βλέπουμε να εξελίσσονται με αφορμή την ιστορία των υποκλοπών, μόνο κακό κάνουν και όσοι τα υποθάλπουν και τα ανακινούν με το βλέμμα στην κάλπη, προσφέρουν κακή υπηρεσία στους εαυτούς τους και την πατρίδα.

Όπως και αυτοί που θέλουν να ακούν εάν το έχουν πράξει. Από εκεί και πέρα να τα βάζουμε όλα στο…μίξερ για να δημιουργούμε το θέμα της Κυριακής, και στη συνέχεια να μετράμε κέρδη και ζημιές, χωρίς να υπολογίζουμε τις επιπτώσεις που έχουν οι “αποκαλύψεις” το μόνο που επιτυγχάνουμε είναι να υπονομεύουμε αυτό που θέλουμε να στηρίξουμε.

Καλό το …πάρτι με τις λίστες, αλλά επιτέλους πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Οι κ.κ. Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν λύσει το…ζωνάρι και ετοιμάζονται για τον καυγά της Πέμπτης, στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή.

Ας ελπίσουμε οι κορώνες που ετοιμάζουν αμφότεροι, να μην εκθέσουν περισσότερο τη χώρα και τις υπηρεσίες της.

Να μην τραυματίσουν την Ελλάδα σε μια κρίσιμη γεωπολιτικά περίοδο.

Μακάρι να λειτουργούσε το πολιτικό σύστημα με καλύτερους όρους και οι αρχηγοί να είχαν την δυνατότητα να λύνουν τέτοιου είδους ζητήματα με εμπιστοσύνη είτε σε κατ ιδίαν συναντήσεις είτε σε συναντήσεις υπό την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι κρίμα να μην μπορούν να κάτσουν σε ένα τραπέζι και να προσπαθήσουν να βρουν λύσεις που θα θωρακίζουν την δημοκρατία και τους πολίτες. Μου φαίνεται ειλικρινά αδιανόητο να απαιτούν οι πολιτικές ηγεσίες από τους πολίτες να συζητούν και οι ίδιες να παράγουν τοξικότητα και συγκρούσεις.

Διότι με αυτό το κλίμα και με αυτό το σκεπτικό, ούτε οι εκλογές θα δώσουν λύσεις. Απλά θα μετακυλήσουν το πρόβλημα που είναι ήδη μεγάλο.

Ο τόπος δεν αντέχει ούτε δηλητήριο, ούτε αντιπαραθέσεις με τσιτάτα και εξυπνακισμούς. Είναι ώρα οι πολιτικές ηγεσίες να αποφασίσουν ότι μπορούν αντί να βρίζονται να μιλάνε. Απλά πράγματα δηλαδή. Όπως η Α…Β. Ως τότε ας αφήσουν τις Ένοπλες Δυνάμεις έξω από την αντιπαράθεση και την εκμετάλλευση.