Σοκ με συντριβή ελικοπτέρου στην Ουκρανία!

2023/01/18 at 11:53 ΠΜ 18/01/2023 newsroomΣε 18 ανέρχονται οι νεκροί, μεταξύ των οποίων ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και 3 παιδιά, από την συντριβή ελικοπτέρου σήμερα το πρωί κοντά σε νηπιαγωγείο στην περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με ουκρανούς αξιωματούχους.

Στη νέα ανακοίνωσή του για τον απολογισμό της τραγωδίας, ο περιφερειάρχης του Κιέβου Ολέξι Κουλέμπα κάνει λόγο για 29 τραυματίες, ανάμεσά τους και 15 παιδιά.

Ο 42χρονος υπουργός Εσωτερικών Ντενίς Μοναστίρσκι, ο 42χρονος υφυπουργός του Γεβγκένι Γενίν και άλλος ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών που επέβαιναν στο ελικόπτερο σκοτώθηκαν επίσης, όπως ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία.

Το ελικόπτερο συνετρίβη στην Μπρόβαρι, μια πόλη περίπου 100.000 κατοίκων, που βρίσκεται στα ανατολικά προάστια της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια της συντριβής του ελικοπτέρου. Επίσης την είδηση δεν έχει σχολιάσει προς το παρόν η Ρωσία, τα στρατεύματα της οποίας εισέβαλαν τον περσινό Φεβρουάριο στην Ουκρανία, ενώ Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν αναφερθεί σε κάποια ρωσική επίθεση στην περιοχή την ώρα που σημειώθηκε το δυστύχημα.

«Δυστυχώς αυτό συνέβη με ελικόπτερο της κρατικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης που εκτελούσε το καθήκον του», δήλωσε στο Apostrof TV ο εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας Γιούρι Ίχνατ.

Την ώρα του δυστυχήματος «παιδιά και εργαζόμενοι» του νηπιαγωγείου βρίσκονταν εκεί, δήλωσε νωρίτερα ο Κουλέμπα.