Εισαγγελική παρέμβαση για τις αναρτήσεις Πολάκη

2023/02/26 at 5:21 ΜΜ 26/02/2023 NewsDesk NewsRoom

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας προκάλεσαν αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη, που αναφέρουν έναν προς έναν, τους ανώτατους δικαστικούς που μετείχαν στη σύνθεση του Ειδικού Δικαστηρίου που καταδίκασε τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

Πιο συγκεκριμένα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, Αντώνης Ελευθεριάνος έδωσε εντολή στην προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου να προχωρήσει στη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για δύο τουλάχιστον αδικήματα, αυτό της διέγερσης πολιτών στη διάπραξη εγκλημάτων και της βίας κατά δικαστικών λειτουργών.

Τις επόμενες ημέρες, η Εισαγγελία θα ζητήσει από τη Βουλή την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Παύλου Πολάκη, όπως προβλέπεται από το νόμο, λόγω της βουλευτικής του ιδιότητας, προκειμένου να κληθεί σε εξηγήσεις.

Εν τω μεταξύ, το Γραφείο Τύπου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων με το τίτλο «σχετικά με τις προγραφές και τις απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Π. Πολάκη για ομαδικές «εκκαθαρίσεις» Θεσμικών Οργάνων του Δημοκρατικού Πολιτεύματος της Χώρας» σημειώνει:

«Οι δημόσιες απειλές του πρώην Υπουργού και νυν Βουλευτή Παύλου Πολάκη περί ομαδικών «εκκαθαρίσεων» Θεσμών του Κράτους Δικαίου και της Ελευθεροτυπίας συνιστούν βαρύτατο πλήγμα στο Δημοκρατικό Πολίτευμα της Χώρας και έλλειψη ενσυναίσθησης της λειτουργίας των Θεσμών της Δημοκρατίας.

Το ζήτημα της κριτικής των Δικαστικών Αποφάσεων αποκτά δευτερεύουσα σημασία μπροστά στις σοκαριστικές εικόνες επικηρυγμένων προσώπων.

Ζητούμε την άμεση αποκατάσταση της συνταγματικής νομιμότητας».

Το Βήμα