Νίκος Ελευθερόγλου: Καθαρή …Δευτέρα, χωρίς Πολάκη…

2023/02/26 at 6:19 ΜΜ 26/02/2023 newsroomΤελικά ο Παυλής δεν άντεξε. Του θίξανε το φιλότιμο οι συντρόφοι του και ξέσπασε σε βάρος όσων δεν του φταίνε. Ο Παυλής έγινε…βαρίδι για την Κουμουνδούρου και ο…αδελφός του Τσίπρας ετοιμάζεται να τον στείλει σπίτι του. Και εκτός τον άλλων πολιτικών προβλημάτων, ο Πολάκης αποκτά πολλά προβλήματα με τη δικαιοσύνη.

Κουζουλάθηκε και τώρα θα τρέχει και δεν φτάνει. Βλέπεις δεν ρώτησε ούτε τον Λαφαζάνη, ούτε την Κωνσταντοπούλου. Πίστεψε ότι ο..αδελφός του Αλέξης, τον οποίο πήγαινε βόλτες με το σκάφος , θα τον συγχωρούσε και πάλι. Αλλά δεν του βγήκε για μια σειρά από λόγους.

Η δεύτερη φορά Αριστερά, πράγματι είναι αλλιώς για τον Πολάκη. Εάν διάβαζε το κείμενο που έγραψε πριν λίγες ημέρες ο Θανάσης ο Καρτερός, aletr ego του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, για τον ίδιο θα είχε πάρει το μήνυμα και θα είχε συμαζευτεί. Καθώς δεν τον έπαιρνε άλλο.

Αλλά εκείνος συνέχισε τις αποκοτιές πιστεύοντας ότι το 2023, είναι 2015. Με αυτά που έκανε δεν τον σώζουν ούτε η Μπέτυ, ούτε η Ζαννέτ. Διότι αν μη τι άλλο ο Τσίπρας έχει το ένστικτο της πολιτικής επιβίωσης. Και γνωρίζει ότι κανείς Πολάκης δεν είναι πάνω από αυτό. Ο βουλευτής και πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, νόμιζε ότι με τις επικηρύξεις δημοσιογράφων δικαστών κλπ θα καθάριζε και πάλι. Δυστυχώς δεν του βγήκε και τώρα θα πάει στον εισαγγελέα για εξηγήσεις και τα περαιτέρω. θα βιώσει εκτός των άλλων, το άδειασμα των συντρόφων του.

Αν και πιστεύω ότι μετά τη σφαλιάρα που έφαγε με τα ψηφοδέλτια προετοίμαζε την ηρωική του έξοδο. Ο εγωισμός του ήταν παραπάνω από το κόμμα του και τον αρχηγό του. Δεν μπόρεσε να καταπιεί μετά από όσα είχε κάνει για τον αρχηγό του την ντροπή.

Ετι έβαλε φωτιά στα τόπια και τίναξε τα πάντα στον αέρα. Δεν τον βοήθησε και η συγκυρία. Ο Τσίπρας μετά την καταδίκη Παππά, ήθελε να κάνει μια κίνηση που θα άλλαζε την ατζέντα. Και την πλήρωσε ο κυνηγός κεφαλών Πολάκης. Τώρα που θα τον καλέσει ο εισαγγελέας, δεν θα έχει και ασυλία και θα πρέπει να απολογηθεί ως απλός πολίτης.

Ο Πολάκης πάει σπίτι του. Το ερώτημα είναι εάν ξεριζωθεί και ο Πολακισμός κομμάτι της κουλτούρας που κυριάρχησε στον ΣΥΡΙΖΑ.

Εστω και αργά ο Τσίπρας έκανε το πρώτο βήμα εκκαθάρισης στο “μαγαζί” του. Τώρα εάν θα προλάβει να σώσει την παρτίδα, πράγμα δύσκολο θα φανεί.

Το σίγουρο είναι ότι η πολιτική ζωή του τόπου χωρίς τον Πολάκη θα είναι καλύτερη και η Καθαρά Δευτέρα είναι μια αρχή ξεκαθαρίσματος. Το ερώτημα είναι τι θα κάνουμε χωρίς τον αψύ Σφακιανό…