Ποιος εξαγοράζει την Credit Suisse

2023/03/19 at 7:25 ΜΜ 19/03/2023 newsroomΓια περισσότερα από 2 δισ. δολάρια φαίνεται πως η UBS συμφώνησε τελικά να εξαγοράσει την Credit Suisse, σε μια πολυπόθητη για τις αρχές της Ελβετίας συμφωνία, λίγο πριν ανοίξουν οι ασιάτικες αγορές.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS Group AG, συμφώνησε να εξαγοράσει την Credit Suisse για περισσότερα από δύο δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την εφημερίδα Financial Times.

Η συμφωνία για τη διάσωση της Credit Suisse περιλαμβάνει την αλλαγή νομοθεσία από τις ελβετικές αρχές, ώστε ώστε να παρακάμψουν την ψηφοφορία για αποδοχή της συμφωνίας από τη γενική συνέλευση των μετόχων, ώστε η συμφωνία να κλείσει τις επόμενες ώρες.

Μάλιστα, η συμφωνία που αφορά όλες τις μετοχές της Credit Suisse αναμένεται να υπογραφεί σε λίγες ώρες.

Νωρίτερα σήμερα το Bloomberg News έγραψε ότι η Credit Suisse απέρριψε προηγούμενη πρόταση να εξαγοραστεί από την UBS προς ένα δισεκ. δολάρια, γιατί θεώρησε ότι το ποσό είναι πολύ χαμηλό και ότι αυτό θα έπληττε τους μετόχους και τους εργαζόμενους στην τράπεζα που έχουν μετοχές στην εταιρεία οι οποίες θα πληρωθούν τελευταίες κατά σειρά μετά από μια πιθανή χρεοκοπία (deferred stock).

 

Το ενδιαφέρον του για την εξαγορά της Credit Suisse είχε εκδηλώσει με ανάρτησή του στο Twitter και ο επιχειρηματίας Τζάστιν Σαν.

Ο ιδιοκτήτης της Tron, πλατφόρμας η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των κρυπτονομισμάτων, υποστήριξε ότι ενδιαφέρεται να καταθέσει προσφορά 1,5 δισ. δολαρίων για την απόκτηση της Credit Suisse, προκειμένου «να την βάλει στον κόσμο του Web3.0».

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ελβετίας, η UBS, πιέζεται από τις αρχές να οριστικοποιήσει οπωσδήποτε σήμερα την εξαγορά της ανταγωνίστριάς της Credit Suisse με την ελπίδα να αποφευχθούν μια κατάρρευση και ένα μεταδοτικό κύμα πανικού στις αγορές τη Δευτέρα.