Βαρουφάκης: ποιοι με έδειραν!

2023/03/11 at 11:29 ΠΜ 11/03/2023 newsroom«Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο», δήλωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον λογαριασμό του στο Twitter, δίνοντας μερικά στοιχεία για τους ανθρώπους από τους οποίους έπεσε θύμα ξυλοδαρμού έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής (10.3.2023).

Ο Γιάνης Βαρουφάκης μεταφέρθηκε στον «Ευαγγελισμό» αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό που δέχθηκε από την ομάδα ανθρώπων στα Εξάρχεια και του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 δεν δέχθηκε να μείνει προληπτικά στο νοσοκομείο και πήρε άμεσα εξιτήριο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έχει κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθέτησαν νάρθηκα στο νοσοκομείο ενώ στο πρόσωπό του εμφανίζει εκδορές και μώλωπες, αφού δέχθηκε κλωτσιές.

«Ευχαριστώ το συγκινητικό προσωπικό του Ευαγγελισμού. Ευχαριστώ & για τις ευχές (σχεδόν) όλων σας. Τώρα προέχει να μην αποπροσανατολιστεί κανείς: Θρηνούμε τους 57 των Τεμπών. Προστατεύουμε το αυθόρμητο κίνημα των νέων, την ελπίδα ότι η Ελλάδα θα αλλάξει. Ραντεβού στους δρόμους», έγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης στο Twitter λίγες ώρες μετά το περιστατικό στα Εξάρχεια.

«Παρεμπιπτόντως: Δεν ήταν αναρχικοί, αριστεριστές, κομμουνιστές ή νέοι μέλη κανενός κινήματος. Μπράβοι της Νύχτας ήταν (και φαινόντουσαν) οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο. Δεν θα αφήσουμε το παρακράτος και τον υπόκοσμο να μας διχάσει. Συνεχίζουμε!», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 στο Twitter.