Κήρυξε χρεοκοπία η Virgin Orbit

2023/04/04 at 8:18 ΠΜ 04/04/2023 newsroomΗ εταιρεία εκτόξευσης δορυφόρων Virgin Orbit κήρυξε χρεοκοπία βάσει του Κεφαλαίου 11 της αμερικανικής πτωχευτικής νομοθεσίας.

Ο δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον είναι ο μεγαλύτερος μέτοχός της, με μερίδιο 75%. Το κρατικό επενδυτικό ταμείο των Εμιράτων, Mubadala, κατέχει το δεύτερο μεγαλύτερο μερίδιο, 18%.

Η Virgin Orbit κατέθεσε την αίτηση στο Πτωχευτικό Δικαστήριο των ΗΠΑ για την περιφέρεια του Ντέλαγουερ ζητώντας την πώληση των περιουσιακών της στοιχείων.

Στις 30 Σεπτεμβρίου, η εταιρεία κατέθεσε ότι διαθέτει περιουσιακά στοιχεία αξίας περίπου 243 εκατ. δολαρίων και συνολικό χρέος αξίας 153,5 εκατ.

Προηγουμένως η εταιρεία είχε ανακοινώσει ότι διακόπτει τις δραστηριότητές της «για το ορατό μέλλον» και απολύει το 85% του εργατικού δυναμικού καθώς απέτυχε να εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση τη μακροπρόθεσμη χρηματοδότηση που χρειαζόταν ώστε να ανακάμψει μετά από την αποτυχημένη επιχείρηση εκτόξευσης δορυφόρων τον Ιανουάριο και την κατάρρευση της τιμής της μετοχής της.

«Σε αυτό το στάδιο, πιστεύουμε ότι η διαδικασία βάσει του Κεφαλαίου 11 αντιπροσωπεύει την καλύτερη πορεία προς τα εμπρός για τον εντοπισμό και την οριστικοποίηση μιας αποτελεσματικής και μεγιστοποιημένης αξίας πώλησης», δήλωσε ο CEO της Virgin Orbit, Νταν Χαρτ.

naftemporiki.gr