Στη Νέα Υόρκη ο Τραμπ για το δικαστήριο υπό δρακόντεια μέτρα

2023/04/04 at 8:14 ΠΜ 04/04/2023 newsroomΟ Ντόναλντ Τραμπ έφτασε χθες στη Νέα Υόρκη, ενόψει της σημερινής εμφάνισής του ενώπιον ποινικού δικαστηρίου για να του απαγγελθούν κατηγορίες σχετικά με την υπόθεση Στόρμι Ντάνιελς, την πρώην πορνοστάρ την οποία δωροδόκησε για να μην αποκαλύψει, κατά την προεκλογική εκστρατεία του 2016, τις σεξουαλικές τους συνευρέσεις.

Η 44χρονη έχει αποκαλύψει ότι εξαγοράστηκε με 130.000 δολάρια για να μην μιλήσει, ενώ ο τέως Αμερικανός πρόεδρος αρνείται (και αυτές) τις κατηγορίες ετοιμάζοντας νέο… ανένδοτο και καταγγέλλοντας ξανά πολιτική δίωξη από τους Δημοκρατικούς.

Φανατίζει έτσι ακόμα περισσότερο τους οπαδούς του ορισμένοι εκ των οποίων συγκεντρώθηκαν έξω από τον Πύργο Τραμπ στο οποίο κατέλυσε και το οποίο θυμίζει φρούριο λόγων των δρακόντειων μέτρων ασφαλείας. Περίπου 55.000 αστυνομικοί έχουν τεθεί σε επιφυλακή, ενώ έχουν αποκλειστεί δρόμοι γύρω από δικαστήριο του Μανχάταν ενόψει της σημερινής εμφάνισης του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα (21:15 ώρα Ελλάδος).

Ο Ρεπουμπλικανός μεγιστάνας ισχυρίστηκε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Truth Social ότι ταξίδεψε στη Νέα Υόρκη για να κάνει «ξανά μεγάλη την Αμερική», υποστηρίζοντας για ακόμα μία φορά ότι έχει πέσει θύμα «κυνηγιού μαγισσών» σε μια περίοδο που η χώρα του «οδεύει προς την κόλαση».

Και ενώπιον του δικαστή, ο Τραμπ «θα δηλώσει αθώος», γιατί «δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα», σύμφωνα με τους συνηγόρους υπεράσπισής του, που αντιτάχθηκαν πάντως βιντεοσκόπηση, τη φωτογράφιση και τη ραδιοφωνική κάλυψη της δίκης. Ύστερα θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος, ενδεχομένως υπό όρους, εν αναμονή της δίκης του.

Σύμφωνα με έναν εκ των συνηγόρων του, Τζο Τακόπινα, δεν θα υποχρεωθεί να φορέσει χειροπέδες. Ωστόσο, δεν θα αποφύγει τη δυσάρεστη για εκείνον διαδικασία της επιβεβαίωσης των στοιχείων ταυτότητας, της λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και της φωτογράφισής του ως κατηγορούμενου.

Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ αποβιβαζόταν από το αεροσκάφος του στη Νέα Υόρκη, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν επισκεπτόταν ένα εργοστάσιο στη Μινεσότα, για να επαινέσει την οικονομική πολιτική του και να υποσχεθεί «καλύτερες μέρες» στους εργαζόμενους, αποφεύγοντας να σχολιάσει τη νομική διαδικασία που ακολουθείται σε ό,τι αφορά τις κατηγορίες σε βάρος του προκατόχου του.

 

 

 

 

 

efsyn.gr