Μάντζος: τι λένε οι δικαιωματιστές του ΣΥΡΙΖΑ;

2023/04/18 at 3:01 ΜΜ 18/04/2023 newsroom 

Στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του ραδιοφωνικού σταθμού ΣΚΑΪ 100,3 με τον δημοσιογράφο Παύλο Τσίμα μίλησε σήμερα ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 21ης Μαΐου, ο Δ. Μάντζος εκτίμησε ότι «το πένθος των Τεμπών δεν υποχωρεί. Εξελίσσεται σε θυμό, απογοήτευση και είναι στοίχημα για κάθε πολιτικό κόμμα και κυρίως για μία δημοκρατική δύναμη, όπως εμείς, αυτός ο θυμός να μετατραπεί σε μία δημιουργική διάθεση ανατροπής των αδιεξόδων και των προβλημάτων της ζωής μας».

Σχολίασε, παράλληλα, ότι «υπάρχει μία παγίδα που είναι το δόγμα του “όλοι ίδιοι είναι” το οποίο καλλιεργούν αυτοί που εν τέλει ευθύνονται για τα προβλήματα και τις τραγωδίες που ζούμε τα τελευταία χρόνια. Όχι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι και ούτε έχουμε όλοι το ίδιο μερίδιο ευθύνης και το ίδιο μεταρρυθμιστικό κεφάλαιο να επιδείξουμε. Έχω την τιμή να εκπροσωπώ ένα κόμμα το οποίο στους κρίσιμους τομείς της διαφάνειας, της λογοδοσίας, της αντιμετώπισης της κομματοκρατίας και του εκσυγχρονισμού των υποδομών άφησε ένα ευδιάκριτο θετικό μεταρρυθμιστικό αποτύπωμα. Άρα, δεν είναι όλοι ίδιοι.

Η συζήτηση πρέπει πάνω στο ερώτημα σε ποια χώρα θέλουμε να ζούμε. Και εμείς σε αυτήν την προεκλογική συζήτηση δεν θα συμμετάσχουμε με λαϊκισμό, κραυγές και δημαγωγία, αλλά με το δικό μας πρόγραμμα, το δικό μας σχέδιο για τη χώρα στην οποία αξίζει να ζούμε εμείς και οι επόμενες γενιές».

Ως προς το διακύβευμα των επερχόμενων εκλογών, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής σημείωσε ότι «το “Μητσοτάκης ή Τσίπρας” είναι ένα ψεύτικο δίλημμα που παγιδεύει τους ψηφοφόρους σε μία κατάσταση που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το ζήτημα δεν είναι το ποιος θα έχει την εξουσία αλλά το πώς θα κυβερνηθεί αυτός ο τόπος και τι πολιτικές θα ακολουθήσουμε.

Πώς θα φέρουμε τη νέα γενιά στις κάλπες και στην πολιτική, αν δεν μιλήσουμε για τα ζητήματα της στέγασης, το κόστος ζωής, τις απολαβές των νέων εργαζομένων, την ανάγκη να γυρίσουν οι Έλληνες του εξωτερικού αλλά και να ευημερούν όσοι μένουν και επιμένουν να δημιουργούν στην πατρίδα μας.

«Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε -ιδίως οι νεότερες γενιές- να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και μέσα από την ψήφο μας να αλλάξουμε τους συσχετισμούς πολιτικών δυνάμεων. Αυτό εκλογικά μεταφράζεται σε κυβέρνηση συνεργασίας», πρόσθεσε ο Δημήτρης Μάντζος και εξήγησε: «Οι αυτοδύναμες κυβερνήσεις αποδείχθηκαν ότι απέτυχαν να ελέγξουν την αδιαφάνεια και στην άσκηση της πολιτικής εξουσίας. Αντιθέτως, οι κυβερνήσεις συνεργασίας μπορούν να λειτουργήσουν ως δικλείδες ελέγχου της πολιτικής εξουσίας. Δεν θα ήταν εφικτό σε μια κυβέρνηση συνεργασίας να υπάρξει τέτοια αδιαφάνεια στις απευθείας αναθέσεις, το ρεκόρ στους μετακλητούς υπαλλήλους ή οι υποκλοπές μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου.

Εμείς, άλλωστε, δεν μιλάμε για συγκυριακά αθροίσματα εδρών ή υπουργικών θέσεων. Μιλάμε για μια πραγματική κυβέρνηση συνεργασίας με ειλικρινή σύγκλιση πάνω σε προγραμματικές θέσεις τις οποίες εμείς έχουμε προτείνει εδώ και πολλούς μήνες».

Κληθείς να σχολιάσει την υπόθεση που αφορά στον ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, ο Δημήτρης Μάντζος έδωσε ιδιαίτερη προσοχή για το «πώς παρουσιάζεται η υπόθεση» και στα ΜΜΕ, τονίζοντας παράλληλα ότι «πρέπει πρώτα απ’ όλα ο ίδιος ο εμπλεκόμενος να προσέχει πολύ στο πώς τοποθετείται. Εκείνος έδωσε πολιτικές προεκτάσεις από τις πρώτες κιόλας ώρες.

Κάποιοι δήθεν δικαιωματιστές από τον ΣΥΡΙΖΑ που κόπτονται για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το κράτος δικαίου, τη διασφάλισης των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου αλλά και του θύματος, είναι οι ίδιοι που έσπευσαν να διαρρεύσουν ονόματα ουσιαστικά παραβιάζοντας οποιαδήποτε έννοια ποινικής προδικασίας.

Για μία ακόμη φορά, κάποιοι δεν διστάζουν ακόμη και να εργαλειοποιήσουν μία ποινική υπόθεση για μικροκομματικό συμφέρον. Είναι ντροπή και όνειδος ακόμη και η προσπάθεια πολιτικής εργαλειοποίησης μίας πολύ σοβαρής ποινικής υπόθεσης».

Ερωτηθείς τέλος για την αντιπαράθεση με τον Γιάννη Οικονόμου σχετικά με το βίντεο που τον απεικονίζει να καθυβρίζει το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Μάντζος υπογράμμισε ότι «το στόμα που το έκανε είναι το στόμα της Κυβέρνησης. Δεν περιποιεί τιμή στη δημοκρατία μας να βρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ένα κόμμα σα να είναι σε συγκέντρωση κομματικής νεολαίας ή στο γήπεδο», ενώ χαρακτήρισε «πολύ προκλητική και προβληματική» την αντίδραση από την πλευρά του κ. Οικονόμου.

«Προσπάθησε να βγει και από πάνω και ούτε λίγο-ούτε πολύ με αποκάλεσε συκοφάντη. Επειδή νομικός είμαι και ξέρω ότι η συκοφαντία προϋποθέτει ψέμα, τον καλώ να μας πει πού είπαμε ψέματα. Γιατί η υπομονή και η πολιτική ευγένεια έχουν και τα όριά τους», σημείωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και κατέληξε:

«Εμείς μιλάμε για νέο ήθος στην πολιτική. Δεν θα εμπνεύσουμε τα νέα παιδιά με συνθήματα προηγούμενων δεκαετιών να συμμετάσχουν στην πολιτική. Ο κ. Πρωθυπουργός, άραγε, πώς το βλέπει όλο αυτό;».