Νέα βόμβα για τη Ζωή βυθίζει την Πλεύση Ελευθερίας

2023/10/31 at 2:57 ΜΜ 31/10/2023 newsroomTην ανεξαρτητοποίησή της από την κοινοβουλευτική ομάδα της Πλεύσης Ελευθερίας γνωστοποίησε η κυρία Αρετή Παπαϊωάννου , βουλευτής Β θεσσαλονίκης, με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα.

Πρόκειται για την μητέρα του κ. Μιχάλη Χουρδάκη , βουλευτή Α Θεσσαλονίκης, οποίος επίσης αποχώρησε από το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου το οποίο μένει πλέον με 6 βουλευτές.

Η κυρία Παπαϊωάννου στην επιστολή της αναφέρει μεταξύ άλλων: «Η αποχώρησή μου έρχεται ως αυτόθροη συνέπεια της αραιωτικής συμπεριφοράς, κατά τις τελευταίες εβδομάδες, της επικεφαλής της ΚΟ – και ορισμένων μελών αυτής – προς το πρόσωπό μου, έπειτα – κυρίως – από την αποπομπή του βουλευτή της Α Θεσσαλονίκης Δρ. Μιχαήλ Χουρδάκη, με μοναδική αιτία τη συγγενική σχέση. Ειδικότερα, μετά την άρνησή μου να υπογράψω την ανακοίνωση της 18ης Οκτωβρίου 2023, με το περιεχόμενο της οποίας εξαρχής διαφωνούσα, ουσιαστικά και πολιτικά, και παρ’ όλες τις επίμονες προσπάθειες μου προς τις δύο πλευρές για νηφαλιότητα και σύγκλιση, έκτοτε στοχοποιήθηκα και ετέθην σε «αναστολή» με την επαναλαμβανόμενη αντικατάστασή μου από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και την απομόνωσή νου – προσωπική και πολιτική – από τις κομματικές εργασίες».

Σε άλλο σημείο της επιστολή της σημειώνει πως παρά το γεγονός ότι έχει προ – υπογράψει «δήλωση» με την οποία δεσμεύεται να παραδώσει την έδρα της όποτε της ζητηθεί δεν προτίθεται να το πράξει καθώς η κυρία Κωνσταντοπούλου δεν σεβάστηκε την προσωπικότητά της.