Σερβία: Η διεθνής έκθεση Τουρισμού άνοιξε τις πύλες της στο Βελιγράδι

2024/02/26 at 3:26 ΜΜ 26/02/2024 newsroom

 

Συγκεντρωμένοι με το σύνθημα «Οι διακοπές δεν είναι δύσκολες», περίπου 350 εκθέτες από 33 χώρες συγκεντρώθηκαν στην μεγαλύτερη τουριστική έκθεση στην Σερβία.
Σημαντική παρουσία είχε η Ελλάδα και αντιπρόσωποι απο πολλές περιφέρειες είχαν συναντήσεις με ξενοδοχειακούς ομίλους, αεροπορικές και τουριστικά γραφεία.

 

«Η φιλία των δύο λαών μας έχει τις ρίζες της στην κοινή ιστορία, στους πολιτιστικούς δεσμούς, στον αγώνα για ελευθερία και στις φιλοδοξίες μας για ένα ασφαλές μέλλον» επισήμανε στην ομιλία της η κ. Κεφαλογιάννη. Υπογράμμισε την σημασία που έχει η συνεργασία στον τουρισμό για την οικονομική ανάπτυξη και την ευημερία των λαών των δύο χωρών.

«Η Διεθνής Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι είναι ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά γεγονότα στην περιοχή μας, μια παγκόσμια συγκέντρωση που δίνει την ευκαιρία σε χώρες και συμμετέχοντες όχι μόνο να προωθήσουν την τουριστική τους προσφορά, αλλά και να επικοινωνήσουν, να συνεργαστούν, να δημιουργήσουν συνεργασίες και να οικοδομήσουν ισχυρές σχέσεις. Και αυτή ακριβώς είναι η ουσία του τουρισμού», είπε η κ. Κεφαλογιάνη.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επισήμανε ότι η Ελλάδα αποτελεί τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό των Σέρβων ενώ επισήμανε και την μεγάλη αύξηση που παρουσιάζουν τα τελευταία χρόνια οι επισκέψεις Ελλήνων στο Βελιγράδι και άλλους τουριστικούς προορισμούς της Σερβίας.

Η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη θα συναντηθεί, σήμερα (Πέμπτη), με τον ομόλογο της Σερβίας Χουσεϊν Μέμιτς με τον οποίο θα εξετάσουν τις δυνατότητες και τις προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας των δύο χωρών.