Καραμανλής: δεν κρύφτηκα και δεν κρύβομαι πίσω από καμία ασυλία

2024/03/27 at 10:01 ΜΜ 27/03/2024 newsroom«Δεν κρύφτηκα, δεν κρύβομαι και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία» είπε στην ομιλία του στη βουλή ο πρώην υπουργός Μεταφορών Κώστας Αχ. Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσαν ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για την τραγωδία των Τεμπών.

-Επέλεξα να απαντήσω θεσμικά στη βουλή, δεν κρύβομαι, δεν κρύφτηκα και δεν θα κρυφτώ πίσω από καμία βουλευτική ασυλία, είπε στην αρχή της ομιλίας του ο κ.Καραμανλής.
– Ήταν πολλά τα μοιραία λάθη, όχι ένα. Εφτά φορές παραβιάστηκε ο γενικός κανονισμός κυκλοφορίας.
– Γνωρίζετε ότι παρουσιάζετε στους πολίτες ως αυτονόητα συστήματα ασφαλείας που υπάρχουν στο 15% των ευρωπαϊκών σιδηροδρόμων.
-Μας κατηγορείτε για συγκάλυψη ενώ παραιτήθηκα αμέσως. Ανέλαβα την πολιτική ευθύνη που είναι εξ ορισμού αντικειμένική.
-Συγκάλυψη είναι να διασπείρεις ψευδείς ειδήσεις, να πατάς στον ανθρώπινο πόνο και να υποσκάπτεις θεσμούς.
-Νομίζετε ότι δεν πονάω εγώ όπως κάθε Ελληνας; Δεν ανατριχιάζω όταν αναλογίζομαι το δράμα που περνούν αυτές οι οικογένειες; Ότι δεν θα έδινα τα πάντα για να ζουν αυτοί οι 57 άνθρωποι. Μιλάω ως άνθρωπος και ως πατέρας τριών παιδιών.
-Βρεθήκαμε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και αυτές οι εικόνες δεν θα σβήσουν ποτέ από τη μνήμη μου. Δεν παίξαμε θέατρο όπως άλλοι στο Μάτι.
-Δεν θα πω ότι τα κάναμε όλα σωστά, γι’ αυτό ανέλαβα την πολιτική ευθύνη.