Κασσελάκης: συνάντηση με τον Αγγελούδη στη Θεσσαλονίκη

2024/03/11 at 12:37 ΜΜ 11/03/2024 newsroom 
Συνάντηση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη
 

«Όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η Θεσσαλονίκη δεν είναι αυτό το οποίο έγινε εδώ πέρα το Σάββατο ή χθες το βράδυ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Αγγελούδη στο Δημαρχείο της πόλης.

«Η Θεσσαλονίκη έχει ρόλο στην προοδευτική ανάπτυξη της Ευρώπης, όχι μόνο της Ελλάδας. Πρέπει ο κόσμος γενικά να καταλάβει ότι ο κάθε Έλληνας, η κάθε Ελληνίδα πρέπει να έχει το δικαίωμα να διεκδικήσει την ευτυχία του, την ευτυχία της και όχι σε βάρος της ευτυχίας του άλλου. Δεν είναι θέμα τι κάνει κανείς στο υπνοδωμάτιό του. Είναι θέμα το πώς γεννιέσαι και είσαι ευτυχισμένος στη χώρα σου, στην πόλη σου, χωρίς να αναγκαστείς να πηγαίνεις στην Αθήνα ή στο εξωτερικό για να μπορείς να ζήσεις τη ζωή σου. Αυτό αφορά σε όλους τους Έλληνες, σε όλες τις Ελληνίδες. Η Θεσσαλονίκη δεν πρέπει να είναι συμπρωτεύουσα μόνο στο όνομα πρέπει να είναι εμπράκτως η συμπρωτεύουσα. Πρέπει να έχουμε αποκέντρωση. Έχει μεγάλο ρόλο να παίξει η Θεσσαλονίκη. Και πρέπει να βρούμε γενικά τρόπους η Θεσσαλονίκη όχι μόνο να αναδειχθεί στο εξωτερικό, αλλά να γίνει πιο πράσινη, πιο φιλική και βεβαίως πιο διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη Μακεδονία για να έχουμε ανάπτυξη γύρω από αυτόν τον πόλο».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δήλωσε πως το κόμμα του είναι στη διάθεση του δημάρχου να συνεισφέρει με ιδέες για ανάδειξη των θεμάτων που απασχολούν την πόλη.

«Έχουμε να κάνουμε πολύ δουλειά γιατί δεν είναι μόνο τα συμβάντα που έχουν την αυτονόητη αστυνομική διερεύνηση, αλλά είναι και οι αιτίες που οδηγούν ιδιαίτερα νέους ανθρώπους να αυτοδικούν να βιαιοπραγούν και μάλιστα αναίτια σε κεντρικά σημεία της πόλης. Και νομίζω πως είμαστε όλοι υποχρεωμένοι να το δούμε», δήλωσε ο κ. Αγγελούδης και συμπλήρωσε.

«Δεν είναι η Θεσσαλονίκη αυτή. Το πρόσωπο της Θεσσαλονίκης είναι πιο φωτεινό, πιο πολύχρωμο και πραγματικά δημοκρατικό»

Αυτή την ώρα συναντάται με ανθρώπους του πολιτισμού στην πλατεία Εμπορίου.