Ολυμπιακός: Τι γράφουν τα διεθνή μέσα για την ομάδα του Πειραιά

2024/05/30 at 11:52 ΠΜ 30/05/2024 newsroomΤα διεθνή μέσα ενημέρωσης επισημαίνουν την κατάκτηση του Europa Conference League από τον Ολυμπιακό που είναι και η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τίτλο στο ποδόσφαιρο, καθώς και επισημαίνουν την αδυναμία της Φιορεντίνα να κερδίσει έναν ευρωπαϊκό τελικό. ¨Όπως σχολιάζει ο Ιταλός δημοσιογράφος Fabio Balaudo, στην ιστοσελίδα της UEFA: Ο TS Eliot είπε κάποτε ότι ο Απρίλιος είναι ο πιο σκληρός μήνας, αλλά φαίνεται ότι για τη Φιορεντίνα μπορεί να είναι ο Μάιος. Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν έφτασε βασανιστικά κοντά, αλλά, με το τρόπαιο σχεδόν στα χέρια τους, τα όνειρα των “βιόλα” γκρεμίστηκαν. Τα εύσημα στον Ολυμπιακό και τον Ελ Κααμπί, ο οποίος κέρδισε το ματς με τη μοναδική μισή ευκαιρία που είχε σε 120 λεπτά. Και ποιος ξέρει; Ίσως η επόμενη σεζόν να είναι τρίτη φορά τυχερή για την ιταλική ομάδα.

Daily Mail: Ο Ολυμπιακός κατακτά το Europa Conference League και γίνεται η πρώτη ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στην παράταση και στέλνει τη Φιορεντίνα σε άλλη μια ήττα στον τελικό.
The Guardian: Ο Ολυμπιακός κατέκτησε το πρώτο του μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο, καθώς ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί με νίκη στην παράταση προκάλεσε δεύτερη συνεχόμενη ήττα στον τελικό του Europa Conference League στη Φιορεντίνα. Ένας αξέχαστος τελικός πήρε σπίθα με μόλις τέσσερα λεπτά παράτασης να απομένουν, καθώς ο Ελ Κααμπί μετέτρεψε σε γκολ το μοναδικό τέρμα του αγώνα που διεξήχθη στην έδρα της αντιπάλου του Ολυμπιακού, ΑΕΚ. Ενώ η ελληνική ομάδα θα μπορούσε να πανηγυρίσει ότι έγινε η πρώτη ομάδα από τη χώρα της που κατακτά ένα ευρωπαϊκό τρόπαιο, η Φιορεντίνα έμεινε για άλλη μια φορά να αναρωτιέται τι θα μπορούσε να είχε γίνει ένα χρόνο μετά την ήττα στον τελικό από τη Γουέστ Χαμ.
L’ Equipe: Ο Ολυμπιακός στέφθηκε στο νήμα στον πρώτο του τελικό. Τι ανατροπή στην Αθήνα! Οι Έλληνες, που ήταν αουτσάιντερ για 90 λεπτά, κυριάρχησαν στην παράταση και επικράτησαν της Φιορεντίνα χάρη στον άνθρωπο του αγώνα, τον Ελ Κααμπί. Ο Ολυμπιακός κατέκτησε τον πρώτο ευρωπαϊκό τίτλο στην ιστορία του. Η ‘Φιόνα’ έχασε δύο συνεχόμενους τελικούς.
L’ Union: Θρίαμβος του Ολυμπιακού Πειραιώς στη Διάσκεψη του Europa League
Ο ελληνικός σύλλογος κατέκτησε το πρώτο του ευρωπαϊκό κύπελλο κερδίζοντας στον τελικό τη Φιορεντίνα. Ο Ολυμπιακός Πειραιώς κατέκτησε τη διοργάνωση του Europa Conference League κερδίζοντας τη Φιορεντίνα με 1-0 μετά από παράταση στον τελικό της Αθήνας την Τετάρτη 29 Μαΐου. Στον πρώτο του τελικό, ο ελληνικός σύλλογος στέφθηκε κυπελλούχος Ευρώπης για πρώτη φορά στην ιστορία του, χάρη σε ένα γκολ του Μαροκινού επιθετικού του Ayoub El-Kaabi (116ο).
Η Φιορεντίνα έχασε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του C4, αφού την περασμένη σεζόν είχε χάσει από την αγγλική Γουέστ Χαμ.

Le Monde: Ο Ολυμπιακός κατακτά το Europa League απέναντι στη Φιορεντίνα, ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για ελληνικό σύλλογο. Η νίκη των Πειραιωτών με 1-0 στην παράταση σημαίνει ότι εξασφαλίζουν πλέον μια θέση στο Europa League της επόμενης σεζόν, ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για ελληνικό σύλλογο.
La República: Εξαιρετικά πικρό τέλος για τη Φιορεντίνα που έπεσε τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης. Ο Ελ Κααμπί, ο πιο αναμενόμενος άνθρωπος που μέχρι τότε κρατούσε απόλυτα σε απόσταση αναπνοής η άμυνα των “βιόλα”, φρόντισε να ξεκινήσει το ελληνικό πάρτι με κεφαλιά με ασίστ του Έσσε. Η ιταλική ομάδα, όπως και την περασμένη σεζόν, εξακολουθεί να σταματά ένα βήμα μακριά από τον ευρωπαϊκό θρίαμβο, ενώ στην αντίπερα όχθη ο Μεντιλιμπάρ παίρνει το δεύτερο συνεχόμενο ευρωπαϊκό κύπελλο απέναντι σε ιταλική ομάδα μετά το Europa League που κατέκτησε με τη Σεβίλλη στα πέναλτι επί της Ρόμα. Πρώτη ιστορική ευρωπαϊκή επιτυχία για ελληνική ομάδα.
CORRIERE.IT: Φιορεντίνα, η πιο φρικτή κοροϊδία: ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό στον τελικό του Conference League με γκολ στο 115ο λεπτό.
La Stampa: Conference League, η Φιορεντίνα έμπαzε στο δεύτερο έξτρα ημίχρονο: το κύπελλο πηγαίνει στον Ολυμπιακό. Η Ευρώπη ξεθωριάζει για τον Ταύρο.. Τι έχει όμως η Φιορεντίνα με τα παραμύθια με αίσιο τέλος, που ούτε αυτή τη φορά δεν κατάφερε να χαρίσει στον εαυτό της ένα τρόπαιο; Γιατί στο τρίτο ραντεβού με την ιστορία και με έναν τίτλο της ιταλικής εποχής, όλα πάντοτε πάνε στραβά και μάλιστα με τον πιο οδυνηρό τρόπο; Γιατί το διοικητικό συμβούλιο των Βιόλα, που σταμάτησε στο Κύπελλο Κυπελλούχων του 1961 σε ηπειρωτική κλίμακα και στο Κύπελλο Ιταλίας του 2001 σε εθνικό επίπεδο, δεν ανανεώνεται ούτε με τον ιταλοαμερικανό μεγιστάνα Ρόκο Κομίσο; Όλα ερωτήματα που ίσως ούτε ο Ολυμπιακός, ο σημερινός δικαιούχος της μοβ κατάρας, δεν θα μπορούσε να απαντήσει. Η πρώτη ευρωπαϊκή κούπα, η τρίτη διοργάνωση του Conference League, που καταλήγει στη βιτρίνα ελληνικής ομάδας, πηγαίνει στραβά και για την Τορίνο, που αναγκάζεται να μείνει μακριά από την Ευρώπη για άλλη μια σεζόν. Ένας μωβ κεραυνός, ίσως αφιερωμένος στους αείμνηστους Νταβίντε Αστόρι και Τζο Μπαρόνε, θα διεύρυνε την ιταλική αποστολή στα κύπελλα της επόμενης σεζόν: και αυτή τη φορά, όμως, οι άλλοι πανηγυρίζουν και η Φιορεντίνα θρηνεί.
BBC Sport: Ο Ολυμπιακός βγήκε με φόρα από το γήπεδο, καθώς προσπάθησε να ανταμείψει την ένθερμη υποστήριξή του, η οποία είχε διανύσει τη μικρή απόσταση από τον Πειραιά μέχρι την έδρα της αντιπάλου του ΑΕΚ στη βόρεια Αθήνα. Ήταν μόλις η δεύτερη φορά που ελληνική ομάδα έφτανε σε ευρωπαϊκό τελικό, ενώ η Φιορεντίνα έπαιζε στον έκτο της. Και οι δύο ομάδες είχαν λίγες καθαρές ευκαιρίες.
ESPN: Σε έναν αγώνα που είχε μεγάλη ένταση και φυσική κατάσταση, αλλά λίγη ποιότητα μπροστά από το τέρμα, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στα 90 λεπτά της κανονικής διάρκειας, πριν ο Ελ Κααμπί πετύχει το νικητήριο τέρμα στο 116ο λεπτό. Οι Έλληνες φίλαθλοι στην ΑΕΚ Αρένα ξέσπασαν όταν η μπάλα μπήκε μέσα και ο τόνος ανέβηκε ξανά όταν το VAR επιβεβαίωσε το γκολ. Έξω από το γήπεδο, χιλιάδες οπαδοί του Ολυμπιακού συγκεντρώθηκαν στο λιμάνι του Πειραιά και πανηγύρισαν έξαλλα μετά το τελικό σφύριγμα, ανάβοντας κόκκινες φωτοβολίδες και πυροτεχνήματα.
UEFA: Ολυμπιακός 1-0 Φιορεντίνα (aet): Ελ Κααμπί: Ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά εξασφαλίζει το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο της Ελλάδας. Ο Ayoub El Kaabi ήταν για άλλη μια φορά ο ήρωας, καθώς ο Ολυμπιακός κέρδισε τον τελικό του UEFA Europa Conference League 2024 στην Αθήνα.