Κατρούγκαλος:Η κυβέρνηση δίνει «τυράκι» στους νέους για να εμβολιαστούν

2021/06/30 at 2:06 ΜΜ 30/06/2021 NewsRoomΤην αντίθεση του στην προνομιακή κάρτα των 150 ευρώ στους νέους από 18 έως 25 ετών προκειμένου να εμβολιαστούν κατά του COVID-19, εξέφρασε ο πρώην υπουργός, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση» με τη δημοσιογράφο Λία Λάππα. «Φαίνεται σαν να δίνεται ένα τυράκι με τρόπο υποτιμητικό στους νέους ανθρώπους. Δεν είναι το σωστό μήνυμα από πλευράς δημοκρατικής και πολιτικής ηθικής και δεν πρέπει να αποτιμάται οικονομικά», τόνισε ο κ. Κατρούγκαλος.
«Δε νοείται να μιλάμε για προνόμια σε μία δημοκρατία με τη διαφοροποίηση στη μεταχείριση εμβολιασμένων και μη» είπε ο βουλευτής του Σύριζα και τόνισε ότι η ευθύνη είναι πάντα της Πολιτείας. Παράλληλα επισήμανε ότι ελλείψει στοιχείων σχετικά με το βαθμό μεταδοτικότητας μετά τον εμβολιασμό και με τη δεύτερη δόση, η εισήγηση για συγκεκριμένα μέτρα πρέπει πάντοτε να προέρχεται από ειδικούς επιστήμονες και να μην έχει χαρακτήρα προνομίων και πολύ περισσότερο διάκρισης για τους μη εμβολιασμένους.
 
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε και στη πολιτική του κ. Μητσοτάκη λέγοντας πως κάνει βήματα πίσω παρόλο που «είμαστε σε μία φάση που επιχειρείται παγκοσμίως μία προσπάθεια να ενισχυθούν ξανά τα δικαιώματα των εργαζομένων και να μειωθούν οι ανισότητες. «Ο πρωθυπουργός  ενισχύει τους λίγους και πλούσιους σε βάρος των πολλών. Και αυτό φαίνεται από τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα δισεκατομμύρια ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης. Εκτός μένει  το 95% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ουσιαστικά δεν τις αφορά αφού δεν έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό» τόνισε στο Κανάλι Ένα 90,4 ο κ. Κατρούγκαλος.